
لوموند گزارش داد:
افزودن شاخه نظامی حزبالله در لیست گروههای تروریستی ناشی از ناتوانی و سردرگمی اروپا در بحران سوریه است و هیچ تأثیری بر روند امور در لبنان و سوریه نخواهد داشت.
پایگاه خبری روزنامه لوموند فرانسه در تحلیل تصمیم اخیر اروپا مبنی بر قرار دادن شاخه نظامی حزبالله در لیست گروههای تروریستی نوشت:
تصمیم اروپا مبنی بر قرار دادن شاخه نظامی حزبالله در لیست گروه های تروریستی ناشی از ناتوانی آنها در حل و فصل مسئله سوریه است. این یک ژست متضاد است: اروپا که در بحران سوریه فلج شده است، تصمیم به جبران آن با قراردادن شاخه نظامی حزبالله، ــ یکی از مهمترین نیرویهای سیاسی لبنان ــ در لیست گروههای تروریستی گرفت.
28 وزیر خارجه کشورهای اتحادیه اروپا روز دوشنبه در بروکسل با قراردادن شاخه نظامی حزبالله در فهرست گروههای تروریستی موافقت کردند. دلیل رسمی که اعلام شد، متهمکردن حزبالله به دست داشتن در چند انفجار در بلغارستان و قبرس، یعنی در خاک اتحادیه اروپا است. وزرا البته تصریح کردند که به ارتباط با نمایندگان حزبالله در چهارچوب دولت و پارلمان لبنان ادامه خواهند داد.
ویلیام هیگ، وزیر خارجه انگلیس در این جلسه گفت: «با این تصمیم یک پیام آشکار ارسال کردیم».
در پاسخ به هیگ باید بگوییمکه پیام اروپا مبهم و دوپهلو بود. از مدتها پیش برخی کشورهای اروپا تحریم یک گروه را که در بدنه سیاسی لبنان نقش آفرینی میکندمناسب ارزیابی نمیکردند. بهعلاوه این مسئله که چگونه بین شاخه نظامی و سیاسی حزبالله تفاوت قائل شویم، سازمانیکه بسیار منظم و سلسله مراتبی است نیز مورد تأکید بود.
واقعیت آن است که اروپاییها تنها به این دلیل با این پیشنهاد موافقت کردند که حزبالله وارد بحران سوریه شد و کنار حکومت بشار اسد که متحد ایران است جنگید.
البته حزبالله نیز بدون کسب نظر ایران به بحران سوریه وارد نمیشد. بنابراین تصمیم اتحادیه اروپا چندین مخاطب دارد. اما در این تصمیم چهره یک گروه ناتوان نیز هویدا میشود؛ و یا حداقل یک حرکت نمادین که نشان دهنده سردرگمی و خجالت اتحادیه اروپا در برابر بحران سوریه است.
28 کشور اتحادیه اروپا نمیدانند چه تصمیمی باید بگیرند. بیشتر آنها حتی از کمترین میزان دخالت در سوریه واهمه دارند، حتی فرانسه و انگلیس، بزرگترین «مداخلهگرها» در این قضیه، نسبت به تسلیح یک گروه شورشی متکثر، که در میان آنها گروههای تکفیری و رادیکال وجود دارند، شک دارند، حتی واشنگتن نیز به تردید افتاده است.
تحریم حزبالله؟ چرا که نه! اما این تصمیم هیچ چیزی را نه در در لبنان و نه در سوریه تغییر نخواهد داد.
نظرات شما عزیزان: